TÂRG DE FLORII ȘI DE PAȘTE în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4

targ-paste-2015

Vineri, 3 aprilie a.c., în Sectorul 4 debutează Târgul de Florii şi de Paşte, eveniment organizat anual de Primarul Cristian Popescu – Piedone în preajma Sărbătorilor Pascale.

Găzduită de aleea de acces în Parcul Lumea Copiilor, manifestarea oferă posibilitatea locuitorilor Sectorului 4, cât şi din alte zone ale Capitalei, de a achiziţiona produsele necesare preparării bucatelor tradiţionale din cadrul celor 100 de standuri special amenajate în acest sens.

Ouă încondeiate, turtă dulce, cozonaci ”ca la mama acasă”, ciocolată de casă, baclava, pastramă de oaie, drob și stufat de miel, mititei, gulaș, sarmale, brânzeturi, pește și preparate din pește, produse apicole și alte bunătăți, iată câteva dintre ofertele comercianților prezenți la acest târg.

Nu vor lipsi nici rețetele preparate special pentru cei care respectă tradiția creștină, aceștia putând să se delecteze cu bucate de post – ciorbă și iahnie de fasole, zacuscă, sarmale de post și diverse salate din legume.

Și, fiindcă este sezonul trufandalelor, și producătorii de legume și-au anunțat prezența în număr mare, urmând să expună spre vânzare tot ceea ce face trebuință gospodinelor pentru prepararea produselor specifice Sărbătorii Pascale.

Totodată, de la standurile comercianților mai pot fi achiziționate diverse cadouri și decorațiuni de Paște, icoane pictate pe sticlă și lemn, dar și obiecte meșteșugărești, realizate din ceramică.

Cum Târgul se deschide cu două zile înainte de Duminica Floriilor, dată la care mulți români își sărbătoresc ziua onomastică, iată un bun prilej pentru toți cei care au aniversaţi în familie ca, pe lângă urarea de La mulți ani!, să aleagă cadouri pentru a le oferi celor dragi.

Printre atracțiile târgului se numără atelierele de încondeiat ouă şi țarcurile special amenajate pentru miei, iezi și iepurași, spre deliciul și bucuria micuților care îi vor putea admira și mângâia.

Până pe 11 aprilie a.c., fiecare zi a acestui eveniment va oferi surprize artistice și culinare, fapt pentru care, dacă și vremea va ține cu noi, ne putem întâlni în fiecare zi din Săptămâna Mare, în Sectorul 4.

Vă aşteptăm!