„ZILELE RECOLTEI” în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4

Zielel recoltei 2015

Vineri, 25 septembrie a.c., la orele 12.00, în Parcul Lumea Copiilor, Primarul Cristian Popescu-Piedone va inaugura cea de-a VII-a ediție a Târgului de Toamnă din Sectorul 4, desfășurat sub genericul ZILELE RECOLTEI.

Devenită tradiție, manifestarea se va desfăşura, ca în fiecare an, pe aleea de acces în Parcul Lumea Copiilor, în imediata apropiere a Palatului Copiilor, în perioada 25 septembrie – 4 octombrie a.c.

La ediția din toamna acestui an și-au anunţat deja participarea peste 150 de producători, sosiţi din toate colţurile Ţării cu tot felul de bunătăţi: mezeluri şi brânzeturi tradiţionale, murături, zacuscă, pâine în ţest, păstrăv în creangă de brad, sarmale, saramură de crap, dulciuri de casă, plăcinte, conserve preparate după reţete inedite, dar şi fructe şi legume de sezon.

Totodată, la târg vor fi prezenţi alţi zeci de producători reuniţi în cadrul unor federaţii şi asociaţii agricole, care vor expune fructe şi legume de sezon, la preţuri pentru orice buzunar, astfel încât gospodinele vor avea de unde alege cele necesare preparării conservelor de iarnă.

Amatorii dulciurilor de casă vor fi întâmpinaţi cu multe surprize, urmând să se ”îndulcească” cu plăcinte de vișine, caise, dulcețuri din fructele specifice anotimpului, dar și ciocolată de casă, clătite sau cozonaci.

Bineînțeles că de la Târg nu va lipsi atracţia principală a Anotimpului Recoltei – tradiţionalul must, din care vor putea gusta toţi cei prezenţi.

De asemenea, pentru a celebra culesul viilor şi anotimpul recoltei, organizatorii vor amenaja standuri de prezentare pentru cei mai renumiţi producători viticoli din Ţară.

Pentru a reîntregi atmosfera satului de odinioară, la târg vor putea fi admirate, dar şi achiziţionate obiecte de artizanat precum ţesături, costume tradiţionale, papuci de papură, ceramică de Horezu, mărgele, icoane, curele de piele, inele și lanţuri.

Organizată ca o serbare câmpenească, manifestarea oferă posibilitatea petrecerii unor momente agreabile, cu servirea mesei în aer liber, la una dintre terasele amenajate pe Esplanadă.

Micii, pastrama, cârnaţii gustoşi, costițele, friptura de miel, bulzul cu mămăligă și brânză și alte bunătăți vor sfârâi pe grătar, în timp ce berea rece, vinul şi mustul preparat pe loc, vor completa ”meniul” pus la dispoziție de organizatori în aceste zile care vor fi petrecute în stil românesc.

Atmosfera de voie bună va fi întreținută de recitalurile unor tarafuri şi interpreţi de muzică populară, consacraţi sau dornici de afirmare care vor evolua pe scena special amenajată în cadrul târgului.

Vă aşteptăm să ne fiţi alături vineri, 25 septembrie a.c., de la orele 12.00, pe aleea de acces către Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 , la cea de-a VII-a ediție a Târgului de Toamnă.